Produktfotografering

Jag har haft några fotojobb av produkter och det är nyttigt för man lär sig att jobba med ljus, skuggor och jag gillar bäst att fotografera utomhus. Det är också kul att lyfta fram produkten genom att lägga till accessoarer. Följande foto tog jag åt en salong.
 
Bilden ovan har jag tagit på min balkong med tegelväggen som bakgrund och passande "accessoarer" som visar produktens smak/doft. Bilderna som följer nedan har jag tagit med hjälp av en bakgrundsbild på datorn, ett svart papper under en glasskiva och ljus från en lampa med ett vitt papper framför från höger sida.
 
 

Barnfotografering

 
Jag hade äran att fotografera min fina brorsdotter nyligen och hon var inte alls rädd utan trivdes utmärkt framför kameran.
 

Uppväxt på landet

 
Jag är så tacksam för att större delen av min uppväxt var på landet. När solen äntligen visade sig efter flera veckors mörker, så tog jag med mig kameran och åkte ut till stället där jag bodde från att jag var sju år tills jag var nitton och flyttade hemifrån.
Stentrappan upp till Vikingastenarna i byn. Hit kom stora turistbussar med tyskar och japaner om somrarna. Själv förstod man inte riktigt fascinationen över Thulestenarna, men det var roligt att gömma sig bakom de stora runstenarna.
 
Tystnaden på landet är nästan bedövande ibland.
 
Intill kyrkan låg församlingshemmet och här sjöng jag i kör tills jag var fjorton år då jag kom till verklig insikt att det var förbaskat tråkigt att sjunga om Gud och ägna söndagarna åt att sitta och lyssna på prällan i kyrkbänken, i väntan på att gå fram och sjunga.
 
Här har man väntat på bussen många morgnar, man har även sprungit efter bussen här ett visst antal gånger. Bussen gick 7.06 och nästa buss 8.12, sen var det kört. Tänk att samma busskur finns kvar än.
 
 
 
Allén ner till Trollenäs slott. Här brukade det bildas is på översvämningar efter höstens regn och då åkte byns barn skridskor här.
 
På somrarna tog man cykeln ner till Trollenäs slott och köpte glass i smedjan, fikade på slottscaféet och tjuvringde i telefonkiosken.

Letar efter ljus

En grå novemberdag tog jag med mig barnen och kameran till Vaxsjön utanför Höör.
 
Fint gammalt övergivet hus.
 
Sjön låg alldeles spegelblank, men en sten som kastades i gav fina ringar på vattnet.
 

Titta mamma vad många kottar!